Skinny Milk: «Πρόκειται για έναν κύκλο. Πάντα επιστρέφουμε στην αρχή»
Η παρουσία των Skinny Milk στη σκηνή της πόλης ξεκινάει από το 2016, αλλά o Johnny και ο Tim έχουν αφήσει προ πολλού το στίγμα τους, καθώς αμφότεροι έπαιζαν κατά καιρούς σε διάφορα τοπικά σχήματα. Το συγκρότημα έχει μέχρι στιγμής στο ενεργητικό του δύο EPs σε παραγωγή των ιδίων, τα “Skinny Milk” και “Daydream“.
Μουσικά και οι δύο κυκλοφορίες κυμαίνονται πάνω κάτω στα ίδια πλαίσια. Άμεσος fuzz-αριστός, groovy garage ήχος, συνοδευόμενος από φωνητικά ψυχεδελικής αισθητικής και όλα αυτά δεμένα σε μια καθαρή και ογκώδη παραγωγή. Η ενέργεια των συνθέσεων βρίσκεται καθόλη τη διάρκεια των 6 κομματιών (τρία στο κάθε EP) σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που αναπόφευκτα σε κάνει να θες να «κοπανηθείς». Παρόλ’ αυτά δεν απουσιάζουν και οι πιο «τριπαριστές» στιγμές τους όπως το “Slip Down the Hole“ (“Daydream“ EP) ή το “Here it Comes“ (“Skinny Milk“ EP). Το Artcore τους συνάντησε και οι ίδιοι μοιράστηκαν μαζί μας μελλοντικά σχέδια, απόψεις και ιστορίες.
Skinny Milk λοιπόν. Πώς προέκυψε αυτό το όνομα;
J: Χαχα, προέκυψε γύρω στο 2008 πιστεύω. Παίζαμε με διάφορες λέξεις και οι συγκεκριμένες απλώς έκατσαν καλά.
Ποια είναι η ιστορία της μπάντας; Πότε αποφασίσατε να ασχοληθείτε για πρώτη φορά με τη μουσική;
J: Είχαμε γνωριστεί στο σχολείο και παίζαμε για πολύ καιρό μαζί, όχι ως Skinny Milk αλλά ως μέλη σε άλλες μπάντες. Ο Tim και εγώ είμασταν μαζί στο ίδιο σχολείο οπότε η ιστορία πάει αρκετά πίσω, γύρω στο 2001, που αρχίσαμε να παίζουμε σε πανκ μπάντες όπως στους The 85s.
Και πότε σχηματίσατε τους Skinny Milk;
J: Τον Ιανουάριο του 2016 ξεκινήσαμε να παίζουμε ως Skinny Milk και είχαμε (σαν υλικό) κάποια «επικά» τζαμαρίσματα που κάναμε όσο είμασταν σε άλλες μπάντες. Αρχικά δεν είχαμε καθόλου φωνητικά, μόνο θορύβους οι οποίοι τελικά εξελίχθηκαν σε φωνητικά. Ουσιαστικά πρόκειται για μια εξέλιξη των «πρωτόγονων» τζαμαρισμάτων σε ολοκληρωμένα κομμάτια.
Καταλαβαίνω ότι και οι δύο έχετε περισσότερο πανκ καταβολές. Ποιες ήταν οι τότε επιρροές σας;
J: Όταν πρωτοαρχίσαμε να ασχολούμαστε ήταν σίγουρα συγκροτήματα όπως οι Clash, οι Ramones και οι Sex Pistols αλλά στην πορεία προέκυψαν και αμερικανικές μπάντες όπως οι Rancid…
T: Ή οι Dropkick Murphys.
J: Πιο πολύ μπάντες τρίτης γενιάς όπως οι NOFX, Pennywise και τα συναφή. Επίσης έχουμε και κάποιες hardcore επιρροές όπως οι Sick of It All. Πρόκειται για έναν κύκλο. Πάντα επιστρέφουμε στην αρχή.
Εξαιρετικά! Και οι επιρροές σας ως Skinny Milk;
J: Για εμάς ήταν ουσιαστικά ένα φυσικό συνταίριασμα της πανκ με άλλες επιρροές όπως οι Black Sabbath και κάποια psych/garage σχήματα των 60s όπως οι Lyres και οι The Shag. Τα 60s είναι η δεύτερη σημαντικότερη επιρροή για μένα μετά το πανκ. Και ο Tim έχει ποικίλα ακούσματα.
T: Ναι, όπως hardcore. Και σίγουρα οι Toto!
J: Ναι, ο Tim ακούει κρυφά Toto.
T: Μάλλον όχι και τόσο κρυφά!
J: Έχουμε πολλές και διαφορετικές επιρροές γενικά, οι οποίες μπλέκονται μεταξύ τους. Θέλαμε απλώς να δημιουργήσουμε τον δικό μας ήχο μέσα από αυτές, να τζαμάρουμε και να δούμε κατά πόσο μας αρέσει το αποτέλεσμα.
Όσον αφορά τις κυκλοφορίες σας, τι υπάρχει μέχρι στιγμής;
J: Προς το παρόν, έχουμε δύο διαθέσιμα EPs στο ίντερνετ. Κυκλοφορήσαμε το πρώτο ομώνυμο ΕΡ τον Ιούλιο του 2016 και το πιο πρόσφατο “Daydream“ κυκλοφόρησε τον προηγούμενο Φεβρουάριο. Επίσης εν αναμονή βρίσκεται και άλλο ένα ΕΡ με το όνομα “Creatures“. Είναι ακόμα υπό επεξεργασία ο τίτλος.
T: Μου αρέσει, πιστεύω είναι ό,τι καλύτερο έχουμε γράψει.
J: Ναι, είναι από τα αγαπημένα μας. Θα είναι πιο βαρύ από προηγούμενες δουλειές μας και θα κυκλοφορήσει κάπου κοντά στον Ιούνιο-Ιούλιο. Επίσης ξαναμπαίνουμε στο στούντιο τον Ιούλιο για να ηχογράφησουμε ένα διπλό A-side single το οποίο προγραμματίζουμε να βγει μέχρι τον Δεκέμβριο.
Ποιοι είναι οι επόμενοι στόχοι σας ως συγκρότημα;
T: Βασικά ό,τι κάναμε μέχρι τώρα, δηλαδή να παίζουμε και να ηχογραφούμε όσο περισσότερο μπορούμε.
J: Είναι ακόμα σχετικά καινούργιο αυτό το εγχείρημα για μας. Εδώ και ενάμιση χρόνο τώρα προσπαθούμε να σταθούμε στα πόδια μας ως ντουέτο, να αναπτύξουμε τον ήχο μας και γενικά να μάθουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε αυτό, αφού δεν έχουμε άλλα projects να τρέχουν.
Τι πιστεύετε για τα σύγχρονα labels της ευρύτερης σκηνής, όπως ας πούμε η Fuzz Club; Είναι εύκολο στις μέρες μας για μια μπάντα να μπει σε κάποια δισκογραφική;
J: Ναι, είχαμε προσπαθήσει να έρθουμε σε επαφή με αυτούς [Fuzz Club] κατά καιρούς, αλλά τότε ακόμα προσπαθούσαμε να εξελιχθούμε ως συγκρότημα. Πολλά labels δεν θα σε δεχθούν αν έχεις απλά ένα, δυο καλά κομμάτια εκτός και αν διαθέτεις ως μπάντα ένα πλήρες πακέτο μουσικής και εικόνας. Επίσης δεν μπορώ να πω ότι ανήκουμε σε κάποιο είδος συγκεκριμένα καθώς βρισκόμαστε κάπου μεταξύ του πανκ, της psych και της μέταλ. Αλλά γενικά πιστεύω ότι η κατάσταση είναι πιο DIY από ποτέ. Πληρώνουμε τα πάντα εμείς οι ίδιοι, είμαστε 100% DIY, αν και έχουμε μια μικρή εταιρεία ενός φίλου η οποία διαχειρίζεται τα ψηφιακά μας προφίλ σε bandcamp και Spotify (http://www.dreamkindcollective.com/).
Υπάρχουν σχέδια για τους Skinny Milk εκτός Βρετανίας;
T: Έχουμε στα σχέδια μια περιοδεία με αυτή τη γαλλική μπάντα…
J: Ναι, τους The Mirrors. Έχουμε μια μίνι περιοδεία με τους Mirrors από το Παρίσι. Πέρα από αυτό δεν έχουμε κάνει κάτι εκτός Βρετανίας μέχρι στιγμής. Περιμένουμε αυτή την ευκαιρία για να βγούμε στο εξωτερικό. Επίσης θα γουστάραμε πολύ να οργανώσουμε ευρωπαϊκές περιοδίες σε Βέλγιο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία κτλ. Η ουσία είναι να έχεις τις σωστές γνωριμίες, κάτι που για εμάς ισχύει μόνο στη Βρετανία προς το παρόν.
Τ: Θα το επιθυμούσαμε πολύ πάντως!
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας! Εύχομαι τα καλύτερα για το μέλλον των Skinny Milk.
J: Να είσαι καλά, ευχαριστούμε πολύ για τη κουβέντα.
T: Σε ευχαριστούμε, θα τα πούμε σύντομα!
Skinny Milk, των Skinny Milk
Μουσικό είδος: Fuzz, Garage punk, Powerduo
Δισκογραφική: Αυτοκυκλοφορία
Daydream EP, των Skinny Milk
Μουσικό είδος: Fuzz, Garage punk, Powerduo
Δισκογραφική: Αυτοκυκλοφορία
Συνέντευξη: Αλέξανδρος Δανιηλίδης